Garage Tibet - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Garage Tibet

Titels
Garage Tibet

Jaren 90: Ondernemers op pad    

ISBN: 9789077556016 208 p. € 15,45

bestel het nu via onze netwinkel

Ook verkrijgbaar als e-boek

Auteur: David Grabijn

Zesde boek in een zevendelige cyclus over de periode 1936-2025:
de woelige geschiedenis van de geboortegolfgeneratie.
De delen zijn los van elkaar te lezen.  
Boekomslag ontworpen door Antonetta Eilers.

De geschiedenis van een generatie:
Lees meer over de hele cyclus en koop 7 boeken voor een speciale prijs!

Zie ook eerste zinnen!
Het moderne bedrijfsleven leek tot een jaar of dertig geleden vooral een abstracte wereld van kantoren, fabrieken, winkels, producten en geldstromen. De jaren negentig van de vorige eeuw brachten het ineens dichterbij. Wie aan geld kon komen stapte in de aandelenmarkt en wie een uitdaging zocht, begon een eigen bedrijf.

Garage Tibet gaat over ondernemende mensen die elkaar op 'de markt' en daarbuiten tegenkomen, mensen die naar succes streven, dromen, nadenken en creatief zijn. Zo wordt het zakenleven in dit boek de arena van de menselijke situatie. Niet zozeer de glamour of bijvoorbeeld marketingtechnieken komen aan de orde, maar vooral de dagelijkse dingen en de menselijke aspecten in netwerken die elkaar af en toe raken.

In deze roman lijdt een interim-manager schipbreuk in een flinke midlifecrisis en gaat het bedrijf van een transportondernemer door brand in rook op. In de jaren negentig ging je om dit soort tijdelijke tegenslagen niet bij de pakken neerzitten, maar je begon opgewekt aan iets nieuws. De enige die niet opnieuw kan beginnen is het jonge meisje Vicky. Zij is oorzaak en slachtoffer van hartstochten die ook ondernemers blijken te beheersen. Haar leven en sterven zijn zowel de rode draad van het verhaal als een metafoor voor het moderne ondernemerschap: als werk een passie wordt, sneuvelt menig goed voornemen om ook ruimte te geven aan bijvoorbeeld vrije tijd en reflectie.

Ondernemen kan behalve het goede ook het slechte in de mens losmaken. In de garage wordt een en ander duidelijk, maar uiteindelijk is niet alles te repareren.

Rond de aantrekkelijke Vicky komen de verhaallijnen samen van een onderhoudende roman die niet alleen de jaren negentig terugbrengt, maar ook een houvast kan zijn in de woelige tijden die ongetwijfeld nog gaan komen. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu