Lezers over het Handboek - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lezers over het Handboek

Plus > Laagvanreacties

Ik heb nog nóóit zo'n liefdevol én helder geschreven boek gelezen. Wat zo prettig is, is dat helend voelen/herinneren vanzelf op gang komt, terwijl je leest. Terwijl tegelijk op geen enkele manier aangehaakt wordt op schuld, of ik moet dit, ik ben niet goed genoeg enz. enz. Uitnodigend, en tegelijk liefdevolle bevestiging van ok zijn. Ineke Houwing

Het boek heeft me goed gedaan en ik heb er heel veel aan gehad. Wat ook opviel, was dat het zo duidelijk en helder is vormgegeven. Mijn ogen zijn niet meer zo goed, dus voor mij is dat heel belangrijk. P.G.

Biblion recensie (titelinformatie voor de nederlandse bibliotheken)
Met het begrip 'gevoelige mensen' wordt hier bedoeld mensen die in gevoelsmatig opzicht opmerkzaam zijn en voor wie het gevoelsaspect in hun leven een belangrijke plaats inneemt. Deze gevoeligheid kan een verrijking betekenen, maar iemand ook kwetsbaar maken. De auteur, therapeut, geeft in dit boek uitleg over emoties en gevoeligheden en hoe daarmee om te gaan. In het eerste deel komen thema's aan de orde als emotionele effectiviteit en intelligentie, liefde en relaties, zelfwaardering en liefde en enkele thema's uit de oosterse filosofie zoals aura's en chakra's. Centraal staat steeds het belang van leven in - en houden van - het hier en nu. In het tweede deel is een groot aantal oefeningen te vinden die gericht zijn op bewustwording, voorstellingsvermogen en meditatie en ontspanning. De oefeningen variëren in moeilijkheidsgraad en omvang en zijn voor een breed publiek te gebruiken. Ditzelfde geldt voor de teksten, die toegankelijk en plezierig zijn geschreven. Een bruikbaar boek over onderwerpen die een brede lezersgroep aangaan. Drs. N.P. Aders.

Een goed boek, had ik net nodig. E.M.

Ik ben verrast door de heldere opzet, het boek nodigt echt uit tot rustig lezen en begrijpen van wat er staat.
C.v.d.G.

Een goed boek, dat ik iedereen kan aanraden. M.S.

Echt het lezen waard door de schrijfstijl: helder en to the point." A. de J.

Ik vind het boek heel goed en heb er veel baat bij. L. H


Recensie
'Of je nu hooggevoelig, supergevoelig of gewoon gevoelig bent, het kan goed zijn om je eens te verdiepen in hoe het zit met voelen, met emoties en andere gevoeligheden en om de wonderbaarlijk effectieve oefeningen te doen die in dit boek staan', aldus de tekst op de achterflap van het pas uitgekomen 'Handboek voor gevoelige mensen'. De auteur is therapeut in Amsterdam en houdt zich bezig met intuïtieve ontwikkeling, psychologie, bio-feedback en hypnotherapie. Deze 'gids voor meer plezier in je gevoelsleven' sluit aan bij de huidige tendens dat het leven vooral leuk moet zijn. Kijne wil in zijn 'speel- en doeboek' de lezers vooral laten genieten van zichzelf en van het leven. Hij wekt de indruk zich vooral te richten op mensen die veel tijd aan zichzelf willen en kunnen besteden. De lezers worden door hem persoonlijk aangesproken, zodat ze de teksten gemakkelijk op zichzelf kunnen betrekken. Dit maakt het boek toegankelijk. Het boek bestaat uit twee delen,. Het eerste deel is vooral informatief. Hierin wordt beschreven hoe je kunt omgaan met diverse emoties, de balans tussen voelen en denken, liefde en relaties, ontspanning en beweging, aura en chakra's'. Dit deel is met name interessant voor lezers die weinig kennis hebben van NLP, hypnotherapie, transactionele analyse en intuïtieve ontwikkeling.
Het tweede gedeelte bestaat uit een bonte verzameling oefeningen, die zowel onder therapeutische begeleiding als zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Ik zou ze aanraden aan cliënten die graag ook zelf willen experimenteren met veelal energetische oefeningen. De oefeningen lopen op in moeilijkheidsgraad. De basisoefeningen zijn gericht op aarden (gronden), het reinigen en beschermen van de aura, er zijn lichaamsgerichte oefeningen en oefeningen voor emoties. De overige oefeningen zijn voor mensen die het voorgaande al onder de knie hebben.
Ik heb het boek met interesse gelezen. Voor mij zijn het met name de inspirerende oefeningen die maken dat dit boek waardevol is voor de hypnotherapeutische praktijk.
Vera Mulder in het Tijdschrift over Educatieve & Therapeutische Hypnose (TETH)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu