Lezers over Leren omgaan - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lezers over Leren omgaan

Plus > Laagvanreacties

Gevoelens en emoties geven kleur aan ons leven. Soms wordt men echter overspoeld door gevoelens en emoties. Hoe kan men beter met bijvoorbeeld boosheid, woede, agressie, frustratie en irritatie leren omgaan? De auteur heeft een eenvoudige aanpak ontwikkeld die men zonder begeleiding kan leren. Hierbij is het met de volle aandacht voelen van de emotie, volgens hem, het meest effectief om de emotie beter te verwerken en op te laten lossen. Daarnaast zijn duidelijke en haalbare doelen belangrijk. In de korte hoofdstukjes, die men ook afzonderlijk van elkaar kan lezen, wordt telkens een emotie behandeld. De duidelijke en simpele oefeningen in het boek geven een houvast daarbij in het dagelijkse leven. In cursieve letters worden praktijkvoorbeelden gegeven. Bij elk hoofdstukje staan weekoefeningen en achterin het boek staan ze nog eens op een rijtje. De auteur is therapeut en heeft een eigen praktijk. Eerder verschenen van deze auteur 'Handboek voor gevoelige mensen' en ontspannings-cd's.

(NBD|Biblion recensie, Franca Duindam)


Enkele reacties op bolcom:

een handzame gids.
Uit ervaring weet ik dat handzame gidsen in de regel onmogelijke boekwerken zijn. Deze handzame gids is een uitzondering op de regel. Het boek geeft je tip & tricks om met emoties om te gaan in je dagelijks leven. Als je je door je emoties belemmerd voelt in het contact met anderen en/of jezelf en je wilt daar vanaf. Dan is dit boek een aanrader, zo niet een must-have. Zelf ben ik er een gelukkig mens van geworden, tevreden met mijzelf en mijn omgeving. Dat heb ik in een korte tijd bereikt met de technieken die mij door Wim Kijne in zijn boek zijn aangereikt. Het boek is zo toegankelijk geschreven dat je er meteen mee aan de slag kunt.
Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend, helder geschreven.
Ronald Slot

een aanrader, moet je hebben!!
Dit is een heerlijk praktisch boek. Goed uitgelegd, goede voorbeelden, ik kon er op de bank meteen al mee aan de slag om te oefenen. Allemaal herkenbaar en logisch. Andere self-helpboeken vind ik te vaag en te klinisch. De toon van dit boek is ook heel warm en prettig, je wordt als lezer direct aangesproken en dat voelt heel goed, om maar in de 'gevoelstermen' te blijven :-). Kortom, een aanrader!
Eric Vogel

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu