Lezers over Radicaal vergeven - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lezers over Radicaal vergeven

Plus > Laagvanreacties

Dit is een erg goed boek, eigenlijk het beste wat ik ooit over vergeven heb gelezen.
Hilde

geweldig boek pakt de essentie van het bestaan op aarde zeker lezen
P

Recensie
BIBLION:
Een boek met een boodschap, een levensmissie van een bevlogen schrijver: 'Het is mijn missie om het bewustzijn van de planeet door middel van Radicaal Vergeven op een hoger plan te brengen en tegen 2012 een wereld van vergeving te creëren.' De schrijver geeft ook vergevingsworkshops en komt daar regelmatig op terug. Hij gaat uit van het slachtofferarchetype, dat diep in ons bewustzijn zit, maar dat de mens moet loslaten. Wij hebben iets nodig dat ons uittilt boven het drama van ons leven om het grote geheel en de waarheid onder ogen te zien. Het verschil tussen traditionele vergeving en radicaal vergeven is dat het eerste uitgaat van menselijke deugden als compassie, barmhartigheid, tolerantie, bescheidenheid en vriendelijkheid. Het andere gaat uit van de metafysische realiteit van de spirituele wereld, de universele waarheid, De wereld van de universele waarheid heeft geen fysieke vorm, maar draagt in zich het energiepatroon van het eeuwige leven, onveranderlijkheid, oneindige overvloed,liefde en de eenheid met God. Daarom vraagt dit boek een grondige studie. Het uitvoeren van de opdrachten en een motivatie van de lezer om zich hierin te begeven, is een must. Zal niet iedereen aanspreken, mede door de alternatieve benadering van het spirituele. Het boek bevat enkele invuloefeningen.

Frans Peterse

KoorddanserHulpverleners in het alternatieve circuit roepen wel eens: 'Dank God voor de crisis!' Waarom? Omdat een mens nooit spontaan kritisch naar zijn gedrag gaat kijken als het allemaal prima loopt in zijn leven.
Pas als je in de shit zit, is er bereidheid tot zelfreflectie. Problemen zijn dus eigenlijk een geschenk om oud zeer te helen. Dat is het kernpunt van dit boek. Stap uit de slachtofferrol en kijk op een andere manier naar wat je overkomt. Leer verbanden leggen tussen de situatie waarin je nu zit of de manier waarop mensen met je omgaan en een soortgelijke gebeurteniss uit het verleden, vaak je jeugd. De relatie die je had met je ouders wordt vaak weerspiegeld in je latere relaties.
Begrip is al de helft van genezing, stelt de schrijver. Door inzicht, en wellicht vergeving, ben je geen slaaf meer van emotionele ballast. Dit praktische boek moet de lezer alvast een heel eind op weg helpen.
Recensie Haarlems Dagblad 17 november 2007 als BOEK VAN DE DAG onder het kopje: pas in ellende is er tijd voor zelfreflectie.

Sinds ik kennis maakte met radicaal vergeven, merk ik dat ik heel anders tegen dingen aankijk. Ik raak nog wel van streek, maar dan kom ik er toch sneller overheen dan vroeger. Van klagen en zeuren en ging ik naar af en toe mopperen en de laatste tijd zelfs naar glimlachen!
Lisa


Vorige week heb ik het werkblad gebruikt omdat ik kwaad was op mijn vriend. Dat hielp me. Ik was vergeten dat ik van hem hield zoals hij is en niet zoals hij zou moeten zijn.
Daniëlle


Ik heb veel gelezen en allerlei groepen gedaan, maar pas met radicaal vergeven kwam ik waar ik wilde zijn. Ik wil hier graag mee verder gaan.
W.A.


Mijn hele leven heb ik mijn vader gehaat en hem de schuld gegeven dat mijn relaties mislukten. Nu wil ik hem weer zien omdat ik helemaal klaar ben met al die oude gevoelens.
Arie

Mijn ex kon geen goed meer bij me doen. Hij had meer met de kinderen moeten doen en me niet altijd zo moeten afkatten. Maar ik begrijp nu dat hij me iets wilde laten zien en dat is een soort bevrijding. Ik heb veel meer energie gekregen en ga mijn schouders er weer onder zetten.
Marjan  


Zie ook de mooie tekst van Mieke de Bock (van hart tot hart)   “A short note to say thank you for this offering this worksheet.  I have harbored deep resentment for many years towards my partner for a variety of reasons and suffice to say I have experienced an immediate lifting of heavy energy regarding the perceived neglect of me.  How dare he not marry me and let me down!! Ha now I see what that was about really.  Law of attraction also has opened my eyes and I realize he was amplifying what was already there.  Anyhow my procrastination seems all of a sudden to be lifting, my sense of purpose heightened and my sense of competence and adequacy increased.  Hallelujah!  My energy feels lighter and happier!  Thank you.”
   Jennifer Gordon

   "I’ve hated my father all my life and blamed him for all my failed relationships. Besides having created a new and beautiful relationship, I find myself wanting to spend time with my father in his waning years. All the old hate and blame is gone. I feel wonderful."
   A.J. GA

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu