Lezers over Tibet - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lezers over Tibet

Plus > Laagvanreacties

Garage Tibet, een spannende detective (wie heeft de moorden op Vicky en Willy gepleegd?) die gaat over ondernemers, menselijke relaties en over van alles daarachter, want David Grabijns grote interesse is het spirituele. In Garage Tibet over de jaren negentig van de twintigste eeuw heeft Grabijn een stukje van zijn ziel gestoken. Ik las over bekende plekjes in Amsterdam en de idyllische streek in Zuid-Frankrijk waar Cor in zijn wijnboerderij ‘Château des Corbeaux’ (Ravenkasteel) de verschillende personages uit het boek ontvangt van interim-manager tot auto- muziek- en kunsthandelaar. Daar wordt duidelijk wie wat heeft gedaan. Ik heb van dit boek genoten, heb ook iets opgestoken van de uit Tibet gevluchte monnik Gampo over levens, bevrijding, gehechtheid. Heerlijk leesvoer. Ben reuze benieuwd naar de twee andere delen uit de serie die ik nog niet heb gelezen.
Pluspunten: Fantasierijk, Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Grappig, Spannend, diepgang, veel variatie
P. W.

Ik ben erin begonnen en vind het leuk om te lezen. Doet me een beetje denken aan de opzet van de tv-serie LOST, door de vele perspectieven die je kunt onderscheiden. Beslist een heel inspirend werk!
R.N.

Dit voorlaatste (ook zelfstandig te lezen) deel van de zevendelige Cyclus van de Nieuwe Jaren Zestig behandelt de jaren '90 van de 20e eeuw. 'Ondernemen' is het kernwoord voor deze jaren, dus worden hier de levenslijnen van een drietal paren ondernemers gevolgd die uiteindelijk bij elkaar uitkomen en waarbij en passant ook een moord wordt opgelost. Grabijn verweeft opnieuw historische gebeurtenissen uit deze periode in zijn verhaal en verbindt die ook met filosofische overwegingen. Hij is erin geslaagd om de romancyclus geloof- en lezenswaardig te houden; wie de hele serie heeft gelezen, ziet uit naar het laatste deel dat waarschijnlijk eind dit jaar zal verschijnen.
J.T.G. Maas (Biblion recensie)    


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu